Şimdi AraHarita

AKTAŞ DANIŞMANLIK Yabancılara Çalışma ve Oturma İzni

iletişim: +90 0532 340 78 21 Tel: +90 242 228 08 45

AKTAŞ DANIŞMANLIK Yabancılara Çalışma ve Oturma İzni - iletişim:  +90 0532 340 78 21 Tel: +90 242 228 08 45

DUYURULAR

01.01.2020 tarihi itibariyle yabancılarda ikamet uzatmalarındaki verilen kısıtlamalar kaldırılmıştır Türkmenistan, Kazakistan, Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Tacikistan, Gürcistan, Belerus, ırak,vb  ülkelere artık ikametlerinde  uzatma verilecektir ikinci bir emre kadar…

YATIRIM YOLUYLA TÜRK VATANDAŞLIĞI KAZANILMASI,

       Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yeni hayata geçirdiği yabancı yatırımcı programı sayesinde; Türkiye’de 400.000 $ Amerikan Doları gayrimenkul yatırımı yapan yabancılara veya 500.000 $ Amerikan Doları sermaye ile şirket kuran/satın alan yabancılara ya da 500.000 $ Amerikan Doları devlet yatırım araçlarına veya Türkiye’de faaliyet gösteren devlet bankalarına üç yıl çekmemek şartı ile parasını yatıran yabancılara Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı verilmektedir. 

  Küçük şehirlerde  200.000 $ Amerikan Doları büyük şehirlerde aynı 200.000$ Amerikan Doları değerinde ev aldıkları zaman evin üzerinden 5 yıl süreyle oturma izini aldıklarında T.c vatandaşlığına  başvuru hakları bulunmaktadır. 

       Ayrıca 19.09.2018 tarihi itibari ile en az 50 Türk vatandaşı istihdamı yapmış ve istihdam yaratmaya devam edecek yabancılara da aileleri ile beraber Türk vatandaşlığı verilecektir.

“ İkamet izni süresi içinde kimlik, adres, medeni hal bilgilerini ve ya pasaportlarını değiştiren yabancıların bu değişikliklerini bulundukları ildeki il/ilçe göç idaresi müdürlüğüne bildirmeleri gerekmektedir.

SURİYELİLERE ÇALIŞMA İZNİ

15.05.2016 tarihi itibariyle  bakanlar kurulunun kararıyla Suriye uyrukla yabancıların çalışma izni başvurularında çalışacağı firmanın kriterlerine bakılmaksızın çalışma izni düzenlenir geçici koruma statüsündeki yabancıların tamamına artık çalışma izni alınabilecektir AFAT ve UK kart verilmiş yabancılara yabancılar il emniyet müdürlüğü veya valilik  tarafından verilmiş kartlarının üzerinde 98 ile başlayan  yabancı T.C numarası bulunan yabancılarında bu statüden değerlendirilmektedir.

Geçici koruma sahibi yabancıya ödenecek maaş miktarı en az asgari ücret olacaktır diğer yabancılar için taban ücret asgari ücretin 1.5 katıdır.

Dernek ,vakıf ve sivil toplum kuruluşları haricinden geçici koruma kartı sahibi yabancı çalıştırmak isteyen kişi veya kurumlar bir yabancı işe alımından sonra 5 T.C. vatandaşı çalıştırmak zorundadır  iş yerinden 5 T.C. vatandaşı çalıştırmayan firma veya şirketlerinde sadece 1 tane geçici koruma kart sahibi  yabancıya  çalışma izni alınabilir.

  • Bize ulaşamadıgınızda whatsApp dan yazınız lütfen   
  •  whatsApp no: 05323407821

          

Suriyeli kaçak işçi çalıştırana 10 bin TL ceza

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, iki hafta önce Türkiye’deki toplam Suriyeli mülteci sayısının 1 milyon 50 bin kişi olduğunu açıkladı. Fakat Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye’deki toplam Suriyeli mülteci sayısının 1 milyon 50 bin kişi olduğunu açıkladı. Fakat kamuoyunda bu rakamın 1.5 milyona dayandığı konuşuluyor. Ailesine bakmak zorunda olan erkek mülteciler ise iş arıyor. İşçilerin çok da bir seçeneği yok. Hepsi ‘ne iş olsa yaparım’ diyor ve sigortasız hatta çoğu zaman asgari ücretin altında çalışıyorlar. Konya SGK İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz ise işyerlerinde kaçak Suriyeli işçi çalıştırmanın cezasının her bir çalışan işçi başına 10 bin lira olduğunu söyledi

haberin devamı için tıklayın

              

                                   ÇALIŞMA VE SOSYAL  GÜVENLİK  BAKANLIĞI  DUYURUSU

Güncelleme tarihi 17 Mart, 2016

                         TURİZM SEKTÖRÜ YABANCI PERSONEL ÜCRETLERİ

            Son dönemde turizm sektöründe yaşanan olumsuz gelişmeler değerlendirilerek sektöre destek olunması amacıyla 31/12/2016 tarihine kadar geçerli olmak üzere Bakanlığımıza yapılacak yabancı personel çalışma izin başvuruları için yabancılara ödenecek asgari ücretler meslek ve görev bazında aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir..
A.Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli veya belgesiz turizm işletmeleri ile bunların bünyelerinde izinli faaliyet gösteren işletmeler, (SPA, güzellik merkezi, spor merkezi vb.), turizm seyahat acenteleri, belgeli tatil köyleri ve turizm-animasyon organizasyon firmaları ile müstakil eğlence yerlerinde çalıştırılmak istenilen yabancılara ödenecek ücret başvuru tarihi itibariyle yürürlükte bulunan en az asgari ücret tutarında uygulanacaktır.
B.Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli turizm işletmeleri ile belgeli tatil köyleri, eğlence sektörü, turizm-animasyon organizasyon firmalarınca uzmanlık ve ustalık gerektiren işlerde istihdam edilecek yabancılar için en az 10 Türk vatandaşı çalıştırılması halinde her bir yabancı için ayrı ayrı beş T.C. vatandaşı istihdamına ilişkin kota ayrıca uygulanmayacaktır.

Kamuoyuna duyurulur.

Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçiniz. 0532 3407821- 02422280845

EMAİL:mustafaaktas1980@hotmail.com

AKTAŞ DANIŞMANLIK

Güncelleme tarihi

DOĞRUDAN YABANCI YATIRIMLAR

29/8/2003 tarih ve 25214 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan, “Doğrudan Yabancı Yatırımlarda Yabancı Uyruklu Personel İstihdamı Hakkında Yönetmelik” uyarınca bu kapsamdaki çalışma izinleri özel hükümlere tabi tutulmuş ve çalışma izinlerinin daha kolay şekilde verilmesi hedeflenmiştir.

Bu kapsam dışındaki doğrudan yabancı yatırımlarda istihdam edilecek personel için talep edilen çalışma izin başvuruları genel hükümlere (4817 sayılı Kanun ve Uygulama Yönetmeliği hükümleri) tabidir. Doğrudan Yabancı Yatırımlarda Yabancı Uyruklu Personel İstihdamı Hakkında Yönetmeliğin kapsamını iki temel şart belirler: Özellik arz eden doğrudan yabancı yatırımlar (irtibat büroları dahil) ve yabancı uyruklu kilit personel.

Özellik Arz eden Doğrudan Yabancı Yatırımlar; 4875 sayılı Kanun kapsamına giren ve aşağıdaki şartların en az birini sağlayan şirket veya şubeyi ifade eder. Doğrudan Yabancı Yatırımlarda Yabancı Uyruklu Personel İstihdamı Hakkında Yönetmelik uyarınca 4875 sayılı Kanun kapsamına giren ve aşağıdaki şartların en az birini sağlayan şirket veya şube Özellik Arz eden Doğrudan Yabancı Yatırımlar olarak kabul edilmektedir.

Özellik Arz eden Doğrudan Yabancı Yatırım değerleri (2015 yılı)

(TL tutarları her yıl belirlenen yeniden değerleme oranında artırılarak bulunmuştur.)

  1. Yabancı ortakların toplam sermaye payının en az 1.283.974 Türk Lirası olması kaydıyla, şirket veya şubenin son yıl cirosunun en az 96,5 milyon Türk Lirası olması,
  2. Yabancı ortakların toplam sermaye payının en az 1.283.974 Türk Lirası olması kaydıyla, şirket veya şubenin son yıl ihracatının en az 1 milyon ABD Doları olması,
  3. Yabancı ortakların toplam sermaye payının en az 1.283.974 Türk Lirası olması kaydıyla, şirket veya şubede son yıl içinde Sosyal Sigortalar Kurumu’na kayıtlı en az 250 personelin istihdam edilmesi,
  4. Şirket veya şubenin yatırımda bulunacak olması halinde, öngörülen asgari sabit yatırım tutarının en az 32,1 Milyon Türk Lirası olması,
  5. Ana şirketin merkezinin bulunduğu ülke dışında en az bir ülkede daha doğrudan yabancı yatırımı bulunması.

İrtibat bürolarında, yetki belgesi sahibi en fazla bir kişiye; Ekonomi Bakanlığın’dan faaliyet izni almış olmak kaydıyla, faaliyet süresi ile sınırlı olmak üzere Bakanlıkça çalışma izni verilir.

Kilit personel; Türkiye’de kurulu bulunan ve yukarıda bahsedilen doğrudan yabancı yatırım kapsamında tüzel kişiliğe sahip bir şirketin, aşağıdaki şartlardan en az birini sağlayan personelidir:

A)

  1. Şirketin üst yönetiminde ya da yürütme pozisyonunda çalışmak,
  2. Şirketin tamamını veya bir bölümünü yönetmek,
  3. Şirketin denetçilerinin, idari veya teknik personelinin işlerini denetlemek veya kontrol etmek,
  4. Şirkete yeni personel almak ya da mevcut personelin işine son vermek veya bu konularda teklif yapmak,

alanlarından en az bir tanesinde görev alan veya bu konularda yetki sahibi; şirket ortağı, yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu üyesi, genel müdür, genel müdür yardımcısı, şirket müdürü, şirket müdür yardımcısı ve benzeri mevkilerde görev yapan kişi,

B) Şirketin hizmetleri, araştırma cihazları, teknikleri ya da yönetimi için temel sayılan bilgiye sahip kişi,

C) İrtibat bürolarında, yurt dışındaki ana şirket tarafından adına yetki belgesi düzenlenen en fazla bir kişi.

Güncelleme tarihi 

4817 SAYILI YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUNUN KAPSAMI:

Bu Kanun, Türkiye’de bağımlı ve bağımsız olarak çalışan yabancıları, bir işveren yanında meslek eğitimi gören yabancıları ve yabancı çalıştıran gerçek ve tüzel kişileri kapsar.

KAPSAM DIŞINDA KALANLAR

(ÇALIŞMA İZNİ ALMASI GEREKMEYENLER)

    • Karşılıklılık ilkesi, uluslararası hukuk ve Avrupa Birliği hukuku esasları dikkate alınarak çalışma izninden muaf tutulan yabancılar,
  • Doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenler ve üçüncü dereceye kadar olan alt soyları,
  • 231 sayılı Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname kapsamına giren ve Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce basın kartı verilmiş bulunan yabancılar,
  • Bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarınca kanunla verilen yetkiye dayanarak çalışma izni verilen veya istihdam edilen yabancılar,

4817 sayılı Kanunun kapsamı dışındadır.

MAVİ KART SAHİPLERİ VE MAVİ KART ALMAYA HAK KAZANANLAR:

Yabancıların Türkiye’de çalışmalarının izne bağlanması ve bu yabancılara verilecek çalışma izinlerinin düzenlenmesi ile ilgili usul ve esasların belirlendiği 4817 sayılı Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanunun 2.maddesi ile “403 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 29’uncu maddesinin ikinci cümlesi kapsamına girenler” 4817 Kanunun kapsamı dışında bırakılmıştır.

Ancak 403 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu 5901 sayılı Kanunla yürürlükten kaldırılmış olup, 403 sayılı Kanunun 29’uncu maddesi hükmü, 12/6/2009 tarihinde yürürlüğe giren 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28’inci maddesi olarak yeniden düzenlenmiştir.

5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunun 9/5/2012 tarihli ve 6304 sayılı Kanunla değişik 28’inci maddesinde;

(1) Doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenler ve üçüncü dereceye kadar olan alt soyları, bu maddede belirtilen istisnalar dışında Türk vatandaşlarına tanınan haklardan aynen yararlanmaya devam ederler. Milli güvenliğe ve kamu düzenine ilişkin hükümler saklıdır.

(2) Bu madde kapsamında bulunan kişilerin, seçme ve seçilme, muafen araç veya ev eşyası ithal etme hakları ile askerlik hizmetini yapma yükümlülüğü yoktur. Bu kişilerin sosyal güvenliğe ilişkin kazanılmış hakları saklı olup bu hakların kullanımında ilgili kanunlardaki hükümlere tabidirler.

(3) Bu madde kapsamında bulunan kişiler, bir kadroya dayalı ve kamu hukuku rejimine tabi olarak asli ve sürekli kamu hizmeti görevlerinde bulunamazlar. Ancak kamu kurum ve kuruluşlarında işçi, geçici veya sözleşmeli personel olarak çalıştırılabilirler.” hükmü yer almaktadır.

Bu madde kapsamında bulunan kişilere, talepleri halinde yurt dışında dış temsilcilikler, yurt içinde ise il nüfus ve vatandaşlık müdürlüklerince bu maddede belirtilen haklardan faydalanabileceklerini gösteren Mavi Kart düzenlenmektedir.

Bu çerçevede; Mavi Kart sahibi olsun veya olmasın 5901 sayılı Kanunun 28’inci maddesi kapsamında bulunan yabancıların, yapılacak mesleğin icrasına ilişkin olarak ulusal mevzuatımızdaki yükümlülüklerin yerine getirilmesi ve özel kanunlarda yer alan hususlar saklı kalmak koşuluyla, 4817 sayılı Kanun hükümleri gereğince Bakanlığımızdan çalışma izni almalarına gerek bulunmamaktadır. Bu kapsamdaki çalışma izin talepleri de Bakanlığımızca karşılanmamaktadır.

Güncelleme tarihi 

KANUNLARLA TÜRK VATANDAŞLARINA HASREDİLEN VE YABANCILARIN ÇALIŞMALARININ YASAK OLDUĞU MESLEK VE GÖREVLER

    1. Diş tabipliği, dişçilik, hasta bakıcılık. (Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun uyarınca)
  • Eczacılık (Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun uyarınca)
  • Veterinerlik (Veteriner Hekimleri Birliği ile Odalarının Teşekkül Tarzına ve Göreceği İşlere Dair Kanun uyarınca)
  • Özel hastanelerde sorumlu müdürlük (Hususi Hastaneler Kanunu uyarınca)
  • Avukatlık (Avukatlık Kanunu uyarınca)
  • Noterlik (Noterlik Kanunu uyarınca)
  • Özel veya kamu kuruluşlarında güvenlik görevlisi (Bazı Kurum ve Kuruluşların Korunması ve Güvenliklerinin Sağlanması Hakkında Kanun uyarınca)
  • Kara suları dahilinde balık, istiridye, midye, sünger, inci, mercan ihracı, dalgıçlık, arayıcılık, kılavuzluk, kaptanlık, çarkçılık, katiplik, tayfalık vb. (Kabotaj Kanunu uyarınca)
  • Gümrük müşavirliği  (4458 sayılı  gümrük  kanununun  227. maddesi gereğince)
Güncelleme tarihi

ÇALIŞMA İZNİ MUAFİYETLERİ

4817 Sayılı Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanun’un Uygulama Yönetmeliğinin “Muafiyetler” başlıklı 55’inci maddesinde yabancıların çalışma izninden muaf tutulacakları haller belirtilmiştir. Bu haller şunlardır;

(1) Özel kanunlarda belirlenen hükümler saklı kalmak ve yabancı ile işverenin diğer kanunlardan doğan yükümlülüklerini yerine getirmeleri kaydıyla;

a) Türkiye’nin taraf olduğu ikili ya da çok taraflı sözleşmelerle çalışma izninden muaf tutulanların,

b) Daimi ikametgahları yurt dışında olup bilimsel, kültürel ve sanatsal faaliyetler amacıyla bir aydan az,  sportif faaliyetler amacıyla dört aydan az süre ile geçici olarak Türkiye’ye gelecek yabancıların,

c) Türkiye’ye ithal edilen makine ve teçhizatın montajı, bakım ve onarımı, kullanımına ilişkin eğitiminin verilmesi veya teçhizatı teslim almak veya Türkiye’de arızalanan araçların tamiri amacıyla; (Değişik ibare: RG-22/1/2015-29244) Türkiye’ye giriş tarihinden itibaren bir yıl içinde toplam üç ayı geçmemek ve bu durumu ibraz edeceği belgeler ile kanıtlamak koşuluyla gelenlerin,

ç) Türkiye’den ihraç edilen ya da Türkiye’ye ithal edilen mal ve hizmetlerin kullanılmasına ilişkin eğitim amacıyla (Değişik ibare: RG-22/1/2015-29244) Türkiye’ye giriş tarihinden itibaren bir yıl içinde toplam üç ayı geçmemek ve bu durumu ibraz edeceği belgeler ile kanıtlamak koşuluyla Türkiye’de bulunanların,

d) Belgeli turizm işletmelerinin sınırları dışında faaliyette bulunacak fuar ve sirklerde gösteri ve benzeri görevli olarak Türkiye’ye giriş tarihinden itibaren altı ayı geçmemek ve bu durumu ibraz edeceği belgeler ile kanıtlamak koşuluyla bulunanların,

e) İki yılı geçmemek ve eğitim süresiyle sınırlı olmak üzere durumunu ibraz edeceği belgeler ile kanıtlayarak üniversiteler ile kamu kurum ve kuruluşlarına bilgi ve görgülerini artırmak üzere gelen yabancıların,

f) Sosyo -kültürel ve teknolojik alanlar ile eğitim konularında altı ayı aşmayan bir sürede Türkiye’ye önemli hizmet ve katkı sağlayabilecekleri ilgili mercilerce bildirilenlerin,

g) Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının (Ulusal Ajans) yürüttüğü programlar kapsamında gelecek yabancıların program süresince,

ğ) Kapsamı ve süresi konusunda Bakanlık, İçişleri ve Dış işleri Bakanlığı ile Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığının mutabakata vardığı uluslararası stajyer öğrenci programları çerçevesinde staj görecek yabancıların,

h) Görev süresi sekiz ayı geçmemek kaydıyla Türkiye’ye gelen tur operatörü temsilcisi yabancıların,

ı) Türkiye Futbol Federasyonunca veya Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünce talepleri uygun bulunan yabancı futbolcular ile diğer sporcu ve antrenörlerin sözleşmeleri süresince,

i) Gemi adamlarının Eğitim, Belgelendirme ve Vardiya Standartları Hakkında Uluslararası Sözleşme ’nin I/10 Kuralına göre devletlerle yapılan ikili protokoller gereği, ilgili idareden “Uygunluk Onayı Belgesi” almış Türk Uluslararası Gemi Siciline kayıtlı ve kabotaj hattı dışında çalışan gemilerde görev yapan yabancı gemi adamlarının,

j) Türkiye Avrupa Birliği Mali İşbirliği Programları kapsamında yürütülen projelerde görevlendirilen yabancı uzmanların, görevleri süresince,

çalışma izni almalarına gerek bulunmamaktadır.

Mesleki hizmetler kapsamında olup, muafiyet hükümlerine tabi yabancı mimar, mühendis ve şehir plancılarının, hizmet sürelerinin bir ayı aşması durumunda akademik ve mesleki yeterliliğini tamamlayarak Bakanlıktan çalışma izni alması, ilgili meslek kuruluşuna geçici üye olması ve ulusal kurum ve kuruluşların uygulamalarına uyması zorunludur.

Muafiyet süreleri uzatılamaz. Ayrıca birinci fıkranın (b), (d), (f) ve (h) bentleri kapsamındaki yabancılar, bir takvim yılı içinde muafiyet hükümlerinden sadece bir kez yararlanır. Ancak, bu haktan yararlanabilmek için yabancının daha önce aynı amaçla almış olduğu ikamet tezkeresinin bitiş tarihinden itibaren üç ay geçmiş olması şartı aranır. Muafiyet sürelerinden daha fazla çalışılacak olunması durumunda Bakanlıktan çalışma izni alınması zorunludur.

Birinci fıkranın (c) ve (ç) bentleri kapsamındaki yabancılara, Türkiye’ye giriş tarihinden itibaren bir yıl içinde Türkiye’de toplam kalış süreleri üç ayı aşmamak üzere, Türkiye’ye çoklu giriş imkanı sağlanır.

Bu maddede sayılan yabancılar, ülkeye giriş yaptıkları tarihten itibaren en geç otuz gün içerisinde ve her halükarda faaliyetlerine başlamadan önce geliş amaçlarını, ne kadar süre ile ve nerede kalacaklarına ilişkin bilgileri, görev yapacakları il valiliğine (Göç İdaresi İl Müdürlüğüne) bildirerek ikamet izni başvurusu yapmak zorundadırlar.

Muafiyet hükümlerinden yararlanacak yabancılara ilişkin sosyal güvenlikle ilgili yükümlülüklerin yerine getirilmesi zorunludur.

Güncelleme tarihi

İKAMET İZNİ SAHİBİ YABANCILARIN DİKKATİNE

“ İkamet izni süresi içinde kimlik, adres, medeni hal bilgilerini ve ya pasaportlarını değiştiren yabancıların bu değişikliklerini bulundukları ildeki il/ilçe göç idaresi müdürlüğüne bildirmeleri gerekmektedir.


Sınır Kapılarında Kaşe Vize Verilmesi Uygulamasına Son Verilen Ülkeler Hakkında Duyuru

01/01/2015 tarihinden itibaren aşağıdaki listede sıralanan ülke vatandaşlarına, sınırda kaşe vize verilmesi uygulaması sona ermiştir. Bu tarihten sonra e-vize ya da konsolosluk vizesi almadan gelen yabancıların hava limanlarındaki e-vize konsoloslukların  e-vize almaları gerekmektedir. Ayrıca konuyla ilgili 6 aylık geçiş süreci öngörülmüş olup; belirtilen ülke vatandaşlarından, konsolosluklarından e-vize alamayanlar için istisnai olarak 01/07/2015 tarihine kadar için kaşe vize uygulaması devam edecektir. Bu tarihten sonra söz konusu ülkeler için kaşe vize uygulaması tamamen sona erecektir.

1.      ANGOLA
2.      BANGLADEŞ
3.      BENİN
4.      BOTSWANA
5.      BURKİNA FASO
6.      BURUNDİ
7.      CİBUTİ
8.      ÇAD
9.      EKVATOR GİNESİ
10.  ERİTRE
11.  ETİYOPYA
12.  FİLDİŞİ SAHİLİ
13.  GAMBİYA
14.  GANA
15.  GİNE
16.  GİNE BİSSAU
17.  GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ
18.  HİNDİSTAN
19.  KAMERUN
20.  KENYA
21.  KOMORLAR
22.  KONGO CUMHURİYETİ
23.  KONGO DEMOKRATİK CUMHURİYETİ
24.  LESOTHO
25.  LİBERYA
26.  MADAGASKAR
27.  MALAVİ
28.  MALİ
29.  MISIR
30.  MORİTANYA
31.  MOZAMBİK
32.  NİJER
33.  NİJERYA
34.  ORTA AFRİKA CUMHURİYETİ
35.  PAKİSTAN
36.  RUANDA
37.  SAO TOME VE PRİNCİPE
38.  SENEGAL
39.  SİERRA LEONE
40.  SOMALİ
41.  SUDAN
42.  SWAZILAND
43.  TANZANYA
44.  TOGO
45.  UGANDA
46.  YEŞİL BURUN ADALARI ZİMBABVE

İkamet İzni Başvuruları Hakkında Duyuru

İkamet izni müracaatı değerlendirilip uygun bulunan ve ikamet izni belgesi basılan yabancılara posta barkod numarası SMS ile gönderilmektedir.

İkamet izni basılıp adresine yollanan yabancılardan herhangi bir nedenle adresinde bulunamayıp ikamet izni teslim edilemeyenlerin belgeleri, PTT’nin ilgili şubesinde 10 gün tutulduktan sonra başvuru yapılan valiliğe iade edilmektedir. Yabancılar böyle bir durumda ilk müracaatı yaptıkları yere başvurarak ikamet izni belgelerini edinebileceklerdir.

oturma ve çalışma izinlerinizin iptal olmaması ve mağduriyet yaşamamanız için profesyonel kadromuzda sizlere iş takibi ve danışmanlık hizmeti vermekteyiz  Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçiniz.

AKTAŞ DANIŞMANLIK   İLETİŞİM:05323407821 –  02422280845

E.MAİL: mustafaaktas1980@hotmail.com

SURİYELİLERE “YABANCI KİMLİK NUMARASI” VERİLMESİNE İLİŞKİN DUYURU

Yapılan çalışmaların sonucunda yaklaşık 2,4 milyon kişi geçici koruma kapsamındaki Suriyeliye “99” ile başlayan “Yabancı Kimlik Numarası” verilmiş ve bu numaralara web sitemizden erişim imkanı sağlanmıştır. Böylelikle Suriyeli yabancıların kimlik numaraları ve bilgileri KPS (Kimlik Paylaşım Sistemi) üzerinden ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının erişimine açılmıştır.

Kendilerine Yabancı Kimlik Numarası tahsis edilen geçici koruma kapsamındaki Suriyeliler, www.goc.gov.tr web adresinin ana sayfasında yer alan “Geçici Koruma Yabancı Kimlik No” sekmesinden giriş yaparak “Geçici Koruma Kimlik Belgesi/Yabancı Tanıtma Belgesinde” yer alan ve 98 ile başlayan “Şahıs Numarası” ile herhangi bir bedel talep edilmeksizin “Yabancı Kimlik Numarasına” erişebileceklerdir.

ArabicEnglishFrenchGermanGreekItalianKazakhKyrgyzRussianTurkish